Escola Decroly de Barcelona - Heu vist mai un codi de barres?

 

A p5 vam fer una sorpresa que va donar molt de sí. Ens va costar molt descobrir de què es tractava; fins i tot, un cop oberta, va ser difícil esbrinar què era, ja que a dins del pot semblava que només hi hagués etiquetes d’aliments. Però no eren etiquetes d’aliments, sinó codis de barres.

El Nil ens va explicar que havia trobat els codis en pots i paquets de la cuina i des de que els va dur a la classe, no parem de veure codis de barres per tot arreu; als pitets, a la roba, a les ampolles d’aigua i fins i tot a les gomes d’esborrar.

Amb tots els codis de barres que hem anat portant a la classe hem fet diferents treballs: primer vam treballar la verticalitat de les línies amb el propi cos veient la diferència entre vertical i horitzontal. Després ens vam adonar que tenen línies primes i d’altres de gruixudes.
També ens ha servit per treballar la grafia dels números i fins i tot per fer un dibuix imaginari integrant-hi el codi. Per acabar, construirem un bingo on els cartrons seran codis de barres ampliats.

11 d'octubre 2017