Escola Decroly de Barcelona - Jornada Solidāria 2018

 

Des de fa uns anys, a l’Escola Decroly, celebrem la Jornada Solidāria, una festivitat pensada per prendre conscičncia sobre alguna problemātica social. Enguany el tema tractat ha estat les persones sense llar.

Per aixō, ens vam posar en contacte amb Arrels Fundaciķ entitat que des de 1987 acompanya les persones sense llar en el seu camí cap a l’autonomia, oferint-los allotjament, alimentaciķ i atenciķ social i sanitāria. La nostra escola va voler recolzar la seva campanya: #Ningú dormint al carrer.
Al llarg de dues setmanes tots els infants de l’Escola van estar treballant amb els mestres diferents aspectes relacionats amb les persones sense llar: s’han llegit notícies i contes, i també s’han vist diferents vídeos per tal de sensibilitzar l’alumnat sobre els problemes de la pobresa en el quart mķn, el nostre entorn més proper.

Els nens i nenes de Jardí han treballat aquesta temātica a través d’un conte: “Colin i la increīble migdiada”. A través d’aquesta histōria van parlar sobre quines coses importants necessitem les persones per viure, com per exemple: la gran importāncia de tenir una llar per a protegir-nos de les intempčries, poder estar amb la nostra família i sobretot de que actualment hi ha persones que es troben sense llar.

Els alumnes de Primāria de cicle inicial i mitjā van rebre la visita de dos voluntaris d’Arrels que van realitzar una xerrada per explicar-los: la Fundaciķ, les seves funcions, quines sķn les necessitats fonamentals de les persones sense llar, com sķn i com podem ajudar-les.

Els alumnes de Cicle Superior van visitar les instalˇlacions d’Arrels situades al barri del Raval de Barcelona. També amb la presčncia de voluntaris van poder cončixer les diferents tasques que s’hi poden realitzar i van escoltar el testimoni d’una persona que havia patit aquesta situaciķ, a qui van poder fer-li moltes preguntes i van prendre conscičncia d’aquesta realitat.
La Jornada Solidāria va culminar el divendres 13 d’abril, amb la celebraciķ i la realitzaciķ dels tallers, on tothom va tenir cabuda: grans i petits, famílies, mestres, amics i totes les persones que formem part de l’Escola.
S’han aconseguit en total 1287.83€, que es donaran íntegrament a Arrels Fundaciķ, juntament amb la donaciķ de les peces de roba que han portat les famílies (10 sacs).

La Comissiķ de Mestres de la Jornada Solidāria volem agrair la implicaciķ i la participaciķ de totes les persones que any rere any fan que la Jornada Solidāria sigui tot un čxit.

Moltíssimes grācies!!!

Ens retrobem l’any vinent! ;-)
2 de maig 2018