Escola Decroly de Barcelona - La Biblioteca Decroly

 

Quina millor manera d'alimentar el coneixement, la creativitat i la imaginació que llegint històries increïbles, reals o fantàstiques, que ens facin riure o pensar. Per això, els nens i nenes de l’escola, venen un cop a la setmana a la Biblioteca Decroly; on també poden anar als migdies, que està oberta, a l'hora de pati.

De la mateixa manera que el món i la literatura evoluciona, la biblioteca de l’escola també es va renovant poc a poc per fomentar la lectura. Amb la intenció d'esdevenir un lloc on els nens i nenes vulguin estar i endinsar-se en la lectura de llibres i un lloc de consulta per trobar més informació de coses que els interessi.

LLIBRES DE COLORS
Els llibres de lectura estan classificats en 3 colors: verd per al cicle inicial; groc per al cicle mitjà i blau per al cicle superior. Els prestatges estan marcats amb els amb els mateixos colors per cicles, per facilitar als alumnes la seva tria.
LLIBRES PER SABER MÉS
També tenim els prestatges blancs, que corresponen al llibres de consulta, aquells amb els que poder descobrir el món, complementar el que s'aprèn a classe i per preparar les conferències. Creiem important que, a més d'utilitzar internet, sàpiguen que tenen altres fonts d'informació.
Aquests s'estan classificant segons la Classificació Decimal oficial, de forma que, quan vulguin trobar informació a qualsevol altra biblioteca de la ciutat, sabran com buscar-la; per exemple informació sobre els animals està classificada al número 59 (5.Ciència; 59.Zoologia).

També hi ha altres prestatges on s'hi troben llibres sobre els temes que es treballen durant el curs, contes, còmics, llibres il·lustrats i en 3D i els prestatges dels mestres per a que puguin trobar recursos.
EL RECORD I LLIBRES DE CADA CURS
Tothom té un CARNET DE BIBLIOTECA on s'apunten tots els llibres que es llegeixen durant el curs, així com les dates en que els han agafat en préstec i els han de tornar.
QUÈ TAL AQUEST LLIBRE?
Per últim, qui millor per a recomanar els llibres que ells/es mateixos! Per això estem fent una fitxa per a cada llibre on poden saber de quin tipus és (realista, fantàstic, ficció, misteri, intriga, por, humor o aventures) i els que se l'han llegit què n'opinen. Utilitzant una valoració de 1 a 5 (posant un 1 en els que no els ha agradat i un 5 en els que els ha agradat moltíssim).
I CONTINUEM MILLORANT!
Encara ens queda molt per fer, però esperem que, poc a poc la Biblioteca sigui un espai on voler evadir-se i gaudir de la lectura. Sort que comptem amb els Bibliotecaris que ens ajuden a aconseguir-ho cada setmana!
29 d'abril 2014