Escola Decroly de Barcelona - La Castanyada a l’Escola Decroly!

 

Els nens i nenes del Lledoner porten uns dies celebrant la tradicional festa de la Castanyada. Per això, durant aquesta setmana hem realitzat diferents activitats relacionades amb aquesta festa: hem cantat moltes cançons, hem explicat diferents versions del conte de la Castanyera i a més a més, cada classe ha fet un treball manual.
Els més petits han fet un mòbil enganxant fulles d’arbre seques, que va portar un nen de la classe, en un rotlle de paper. Els infants d’Anna Rubiés han elaborat un marc de fotos reutilitzant safates de porexpan enganxant-li fulles que han recollit al pati. Els alumnes de Valérie Decordes han confeccionat un cuc de plastilina fent-li el cap amb una castanya. I els més grans, els nens de Lola Anglada, han fet un quadre d’un gira-sol amb diferents materials després d’observar-lo.
Com cada any, hem fet un taller de cuina on hem preparat els panellets. És una activitat que té molt d’èxit entre tots els infants ja que els hi agrada molt fer de cuiners i elaborar els seus propis panellets.
I per fi ha arribat el dia més esperat! La senyora Castanyera ha vingut a veure a tots els nens i nenes de Jardí. Ha entrat a totes les classes a saludar a tots els alumnes i els infants li han cantat cançons i han ballat amb ella.
A la tarda ens hem reunit tots al pati de l’escola per celebrar la gran festa de la Castanyada. Hem cantat, ballat i menjat molts panellets i castanyes.

18 de novembre 2015