Escola Decroly de Barcelona - La classe A. Ferrière reciclem el paper

 

Aquest curs la nostra escola forma part del projecte Agenda21, com escola sostenible (www.sostenibilitatbcn.cat/). Dins d’aquest projecte, els alumnes de la classe de A. Ferrière van escollir treballar el paper per tal de poder reduir, reciclar i reutilitzar el seu ús. A la classe tenim dues papereres: en una posem el paper de cel•lulosa, (el que utilitzem per eixugar-nos les mans) i a l’altra posem la resta de papers. A més, tenim una safata en la que posem els papers que podem reutilitzar per fer altres feines o escrits.

Quan la safata estava plena de papers els vam portar al contenidor que tenim a prop de l’escola, al Carrer Els Dominics. En el mateix tram de carrer els alumnes van poder veure cinc tipus de contenidors diferents:

- el contenidor gris, el de rebuig
- el contenidor marró, el d’orgànic
- el contenidor groc, el de plàstic
- el contenidor verd, el de vidre
- el contenidor blau, el de paper

Una vegada observats els contenidors i després de fixar-nos en els seus dibuixos vam tenir clar que el paper anava a dins del contenidor blau, i així ho vam fer. Entre tots vam posar a dins el paper que ja no necessitàvem, per que pogués ser reciclat. I vam decidir que seguiríem omplint la safata de la classe.

També vam observar que els contenidors estaven agrupats en grups de tres; per una banda dos contenidors de rebuig més un d’orgànic, i per l’altra banda un altre grup de tres contenidors: un de plàstic, un de vidre i un de paper. Al veure aquesta distribució vam dir que estaria bé fer un dibuix d’aquesta part del carrer.

Aquí teniu una mostra dels nostres dibuixos on podreu trobar els sis contenidors.

28 d'octubre 2014