Escola Decroly de Barcelona - La classe de Millet hem descobert la figura de Gloria Fuertes

 

Un dia la Marta va portar una poesia a la classe, ja que era l’encarregada. Com era un poema en castellà, el va llegir en veu alta en aquesta assignatura, i la mestra va dir que l’havia escrit la Gloria Fuertes.

Com no coneixíem qui era, la mestra ens va explicar més coses d’ella i vam saber que feia poc que s’havia celebrat el centenari del seu naixement. També vam parlar sobre el poema: quines paraules no coneixíem i quin vocabulari i recursos havia utilitzat l’autora per crear un ritme o bé per expressar-se de forma més bonica. Per exemple, ens vam adonar que a l’inici d’alguns versos es repetia l’expressió “al borde de...”, marcant així un determinat ritme.

La setmana següent vam portar diferents documents relacionats amb aquesta escriptora: informació sobre la seva vida, contes, poemes, llibres, etc. Primer vam explicar el que havíem portat als companys de taula, explicant el que més ens havia agradat o bé alguna cosa que ens hagués cridat l’atenció. Després, vam sortir tots al pati de la nostra classe, i vam muntar una exposició amb tot el material que havíem portat.
Amb la implicació de tots vam poder conèixer una de les escriptores més importants de la literatura espanyola.

13 de juny 2018