Escola Decroly de Barcelona - La classe de Millet i les curses d’orientació

 

Durant algunes sessions d’Educació Física els i les alumnes de Millet han après sobre l’orientació i han participat en diverses curses d’orientació en diferents espais.
Les primeres sessions les varem dur a terme en el pati de l’escola de primària, un espai molt conegut per a tots i totes. Inicialment per parelles o trios havien de buscar una pilota amagada per un dels membres del grup només orientant-se amb “fred o calent”. A continuació, la persona que amagava la pilota l’ubicava en el plànol de l’escola i els altres l’havien de trobar orientant-se amb el mapa. Posteriorment, vam passar a amagar fites que contenien codis els quals havien de ser anotats en el full de registre. Entre tant, vam aprendre a utilitzar una brúixola i amb algunes activitats vam poder familiaritzar-nos amb el seu ús.
Després d’aquestes pràctiques vam realitzar una cursa d’orientació per les instal·lacions del Jesús i Maria, un espai no tan conegut per a nosaltres però que amb el suport del plànol vam poder realitzar amb èxit.
El punt culminant d’aquesta unitat didàctica va ser la setmana passada quan vam realitzar una autèntica cursa d’orientació en el Parc de la Tamarita, amb plànol i fites reals.

11 de maig 2016