Escola Decroly de Barcelona - La nova caseta dels conills

 

Aquest any els conills tenen una nova caseta! Tot va començar a l’assemblea de final de curs de l’any passat quan els nens i nenes de l’escola van demanar una nova llar per les seves estimades mascotes de primària: els conills. La seva petició va ser si es podia comprar una nova gàbia pels animals que fos més gran i millor que la que tenien en aquell moment, ja que havien tingut molts problemes per netejar-la còmodament, per evitar que escapessin els conills, etc. Pensant, pensant, es va decidir que l’escola es faria càrrec, amb l’ajuda dels nens, de crear aquesta llar.
De fet, antigament ja havien existit gàbies per als conills més grans però el pas del temps les havia malgastat. Però el fet de manufacturar-la l’escola permetria que els propis nens fossin partíceps de la construcció i que s’involucressin en un tema tant important dins de la vida del centre.
Així que mans a la obra, els nens de la classe L’Ermitage i els de Mn. Bosch es van convertir en veritables paletes ajudant, per parelles, al professor Daniel a aixecar la nova construcció.
Van fer moltes feines com, per exemple, moure els materials d’un lloc a un altre, fer el ciment i encarregar-se de remenar-lo, arrebossar les parets de totxana, entre d’altres aventures.
Tot el procés va durar unes dues setmanes aproximadament i els nens i nenes van poder viure per ells mateixos com de complexos són aquests treballs i el temps i l’esforç que requereixen.
També han après a treballar en equip, ajudant-se els uns als altres i a veure que el treball conjunt té una recompensa. Ha estat un procés molt divertit, creatiu i participatiu, en el que els alumnes han fet d’arquitectes i paletes i, fins i tot, de crítics experts sobre com anava quedant l’obra mestra.
Tot i que els nens de jardí d’infants i els de cicle inicial i mitjà no van participar en la construcció, sí que han seguit el procés molt atentament i, un cop acabat d’aixecar, l’han pogut observar en tota la seva totalitat i meravellar-se de la gran feina feta. Però no penseu que tot acaba aquí!
Encara s’està pensant com es pintarà la gàbia per a que quedi ben bonica i en harmonia dins del pati per, posteriorment, que els grans pintors i pintores que tenim a l’escola expressin el seu art i originalitat.
Finalment, després de tenir-ho tot enllestit, es van anar a buscar els conills que els estaven cuidant a Jardí d’infants per tornar-los al seu hàbitat. El viatge de tornada cap a la seva nova casa va ser molt emocionant ja que els nens estaven molt nerviosos per veure com reaccionarien els conills.
Quan van entrar amb el transportin dins de l’escola, els esperava una comitiva de nens que també estaven ansiosos per ficar els conills dins de la nova llar.
I no sabeu què feliços s’hi van trobar els animals des d’un primer moment dins de la nova gàbia! Xafardejaven amunt i avall, pujaven a la teulada, entraven dins de les casetes i, fins i tot, ja van escollir una habitacioneta preferida!
Ara són la nova atracció del pati i cada dia, a les hores d’esbarjo, es pot veure sempre un grup o altre de nens i nenes que els van a visitar i tenen cura que mai els hi falti de res!

4 de febrer 2013