Warning: getimagesize(9): failed to open stream: No such file or directory in /usr/home/decroly.org/web/includes/metatags_seo.php on line 44

Escola Decroly de Barcelona - L’arbre de Nadal, l'avet dels nens

 Com és tradició a l’Escola, decorem l’entrada de primària pel dia del concert de Nadal i quina millor manera de fer-ho que entre tots els nens i nenes de l’escola.

Es va decidir confeccionar un arbre (avet). El tronc el vam fer amb un tub de cartró de quatre metres d’alçada, les branques estarien fetes de filferro i les fulles serien mans fetes amb mans de paper de seda. Les mans eren de tots els nens de l’escola, començant pels més petits de Margarida Muset fins als més grans, els alumnes de Mossèn Bosch.L’activitat es va dur a terme de diferents maneres: a Jardí d’Infants, les senyoretes van ajudar als nens a resseguir les seves mans. Així van descobrir què era una silueta i comparant-les, unes amb les altres, van percebre que no tots tenim la mateixa mida de mà. Vàrem aprofitar per treballar les tonalitats del verd i també per experimentar amb el paper de seda. Els nens de Lola Anglada van aprofitar per treballar el pam com a unitat de mesura. Les senyoretes van retallar les mans i les van enganxar a les branques.

Pel que fa a Primària, explicàrem vàries maneres de dur a terme el procés: a la classe de segon els nens es van fer la plantilla de la seva mà amb cartolina i a partir d’aquesta es va retallar la mà de paper de seda. A la classe de sisè van aprofitar que trebàllaven el sentit del tacte i havien fet la seva pròpia mà amb guix per, després, fer les seves mans amb paper de seda. Van descobrir que retallant una pila de papers els sortien moltes mans però ells només n’havien retallat una. Els alumnes de primària si que van poder retallar les mans i enganxar-les a les branques amb facilitat.

Com podeu veure el nostre avet va quedar espectacular!
1 de gener 2013