Escola Decroly de Barcelona - L'artista d'aquest curs

 

Després d'un curs dedicat en gran part a l'escultura, ara aprofundirem més en les tècniques gràfiques i pictòriques, incloent-hi la fotografia, el collage i l'art digital per a crear i composar imatges.
Ens inspirarem en les obres i les maneres de treballar de DAVID HOCKNEY, l'artista del curs 2015-16, el primer curs en que farem les classes de plàstica en anglès a partir del cicle mitjà.

David Hockney, nascut l'any 1937 a Anglaterra, és un reconegut pintor, dibuixant, gravador, fotògraf i escenògraf. La seva obra reflecteix el respecte i l'interès que sent pels grans mestres de la pintura. Els ret sovint homenatges, però ho fa emprant els nous llenguatges que investiga, que l'associen al Pop Art i al cubisme «fotogràfic».

Hockney observa i representa de diferents maneres el seu entorn natural i humà, ha pintat paisatges i retrats al llarg de tota la seva carrera. Amb sòlida formació acadèmica, domina les tècniques tradicionals, però alhora és un innovador incansable. Va ser dels primers en emprar la pintura acrílica als anys 60, va usar la fotografia (polaroid) per a crear collages tot combinant diferents perspectives, va il·lustrar poemes amb imatges i objectes, va trobar maneres de pintar el moviment ...
És un bon exemple de l'artista incansablement motivat i disposat a provar allò que no ha fet abans: amb gairebé 70 anys es posà a pintar paisatges de gran format «plein air», és a dir, a l'aire lliure. I en l'actualitat és conegut per les seves complexes pintures amb iPad.

«Cada matí dibuixo flors en el meu iPhone. I les envio als meus amics. Així reben flors fresques cada matí... i les meves flors no es marceixen!»

17 de setembre 2015