Escola Decroly de Barcelona - L’Escola Decroly solidària amb els camps de refugiats de Grècia

 

Aquest hivern... cap infant sense roba d’abric!
Per tothom és ben coneguda la difícil situació que es viu actualment en els camps de refugiats a Grècia, on diàriament arriben centenars de persones, moltes d'elles nens i nenes. Moltes ONG, associacions i grups de persones que han viscut de primera mà aquesta realitat treballen diàriament en projectes solidaris per tractar de donar resposta a algunes de les necessitats bàsiques.
Des de l'escola, volem donar suport a un d'aquests grups procedent de Begues, que després de la seva estada en un dels camps, ha engegat un programa de recollida de ROBA D'ABRIC per a infants de 0 a 8 ANYS. Aquest projecte es realitza amb la col·laboració de l’ONG Cooperació en Acció i amb el suport de l’Ajuntament de Begues.
Durant aquesta setmana tothom que vulgui col·laborar podrà dipositar la roba d'abric de 0 a 8 anys a l'espai reservat per aquest fi que trobareu a l'entrada tant de l'edifici de Jardí d'infants com del de Primària.
Com a punt i final i cloenda d’aquesta setmana solidària, a la plaça de l’Ateneu de Begues a partir de les 16h se celebrarà una jornada plena d’activitats amb gimcana, concerts i altres sorpreses.
Tot això és el que portem recollit fins ara!! Genial!!
Aprofitant aquesta iniciativa, a les classes de Llengua Castellana, els alumnes dels cicles mitjà i superior al llarg d’aquesta setmana realitzaran un conjunt d’activitats d’informació i de conscienciació al voltant de la temàtica dels refugiats. Mirarem un reportatge i un curtmetratge sobre els refugiats adreçats als nens i a les nenes, i realitzarem unes activitats de conversa i d’expressió escrita.
Des de l’escola, volem transmetre als nostres infants valors de solidaritat i humanitat, volem que aprenguin a analitzar tot allò que passa al seu voltant i a ser-ne crítics; i posar així el nostre granet de sorra per fer entre tots i totes un món millor.
14 d'octubre 2016