Escola Decroly de Barcelona - L'escola Decroly s’uneix a la lluita pel canvi climàtic

 

Al llarg de la Setmana Global d’Acció pel clima l’escola Decroly va programar un conjunt d’activitats, per tal de conscienciar els i les alumnes que només tenim un planeta i que és responsabilitat de cadascú de nosaltres de tenir-ne cura.
Vam començar la setmana conversant al voltant del canvi climàtic i del concepte de clima amb els més petits. A partir de vídeos, fotografies, llibres o notícies vàrem parlar sobre el clima, quines són les causes de l’escalfament de la Terra, vam reflexionar sobre les possibles conseqüències i pensar quines possibles accions podríem dur a terme per ajudar. A la tarda, reunits tots junts al pati, vam fer un minut de silenci per la Terra.

Treballem en equip
El dimecres vam anar a l’escola vestits amb una peça de roba verda. Al llarg del dia vam visionar diferents documentals i curtmetratges sobre el medi ambient.
A més, a Educació Física els nens i les nenes van expressar amb el cos diferents missatges.

Expressem amb el cos
El dia següent, i a nivell grupal, el vàrem dedicar a realitzar diversos cartells i pancartes amb diferents eslògans reivindicatius sobre el canvi climàtic.
El divendres es va gravar un lipdub pels espais de l’escola, on tots vam ballar i cantar al ritme de la cançó “Obrim els ulls” dels Catarres, ensenyant els cartells que havíem elaborat.

Saludable i sostenible!
Per finalitzar, a la tarda, moltes famílies i mestres de l’escola vam assistir a la manifestació convocada als Jardinets de Gràcia amb els rètols creats.
Va ser una setmana molt intensa, en què vam viure moltes emocions, i en la que els nens i les nenes, un cop més, ens van demostrar que tenen un munt de coses per dir i que estan disposats a fer tot el possible per posar un gra de sorra per salvar el planeta on vivim.
14 d'octubre 2019