Escola Decroly de Barcelona - Maletes viatgeres!

 

Sant Francesc és la classe de tercer de primària i un dels objectius d'aquest curs és seguir treballant amb la lectura i aconseguir un bon nivell lector. Per aquesta raó, hem iniciat i estrenem les "Maletes viatgeres". Sabeu com funcionen? Tranquils ara us ho explicarem.
Les "Maletes viatgeres" i tal com diu la paraula són set maletes plenes de llibres. A cada maleta els alumnes hi trobaran 3 llibres il·lustrats, per tal de poder escollir-ne aquell que més li agradi i així gaudir encara més de la lectura.
Els llibres que hi trobaran seran de diferents temàtiques o continguts, per tal de poder trobar l'estil de llibre amb el que més s'identifica l'alumne/a. El tipus de llibre que hi trobaran són els següents:
- Novel·les; amb un personatge principal femení.
- Biografies; de personatges d'actualitat...
- Llibres per treballar l'Educació Emocional.
- Llibres relacionats amb el Centre d'interès de la classe: la protecció contra les intempèries.
- Llibres d'història.
Els alumnes s'enduran la maleta a casa durant quinze dies. En aquest temps podran llegir el llibre, a casa, acompanyats per un membre de la seva família. El dia que tornin la maleta a l'Escola hauran de portar feta la fitxa del llibre, per poder ser llegida a la classe i així poder donar la seva opinió i recomanació als seus companys/es.
Els alumnes els hi ha agradat molt aquesta nova iniciativa i estan encantats d'emportar-se una maleta a casa i gaudir de la lectura molt ben acompanyats!
Esperem que aquestes maletes puguin viatjar molt i omplir les cases amb fantàstiques lectures!!!
Bon inici de curs lector 2015-16!
21 d'octubre 2015