Escola Decroly de Barcelona - “Més tard o més matiner, Carnaval, dins del febrer”

 

Aquest mes de febrer vam celebrar la festa de Carnaval. Durant una setmana vam complir les ordres de sa majestat Carnestoltes:

“Sóc en Carnestoltes, el Rei dels poca-soltes!*
El dimarts roba gran et posaràs.
El dimecres a l’escola vindràs i en pijama hi aniràs.
El dijous estaràs animat amb la cara o el cabell pintat.”
El Dijous Gras els nens i les nenes de Jardí d’Infants van fer truita de botifarra, i els de Primària tenien previst anar a berenar al parc de Collserola, però el mal temps no els va deixar. Però sí que van berenar truita de botifarra a l’escola! A més, tots van sortir amb un barret o una corona que van fer durant la setmana.

I després va venir la gran festa! Tota l’escola ens vam reunir al jardí d’Aladern i un cop donada la benvinguda al senyor Carnestoltes, vam celebrar la festa de la disbauxa tot ballant. Cada classe anava disfressada del tema que havien triat: oficis, insectes, equips de l’escola, personatges de contes i de pel•lícules, dibuixos animats, personatges mitològics, etapes de la història i els anys 80. Tot seguit, vam fer una rua pels carrers dels voltants de l’escola acompanyats pels nens i les nenes de l’Escola Guimbarda.

Amb aquest recull de fotos del Marc Rovira, pare de l'escola, recordem aquest gran dia! Li agraïm a ell i a totes aquelles famílies que ens han fet arribar fotografies de la festa.
Finalment, el Dimecres de Cendra, la crema del Carnestoltes va posar el punt i final a la setmana boja de Carnaval, donant pas al regnat de la Vella Quaresma:

“Si voleu que us doni part del meu menjar,
haureu d’actuar com jo digui.
S’ha acabat la festa!,
tothom cap a casa!,
fora les màscares!
prou de jocs i frases.
A partir d’ara us prohibeixo que rigueu.
Durant tantes setmanes com cames tinc!”

(Extret del conte “El Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma")
28 de febrer 2018