Escola Decroly de Barcelona - Millet s'endinsa en una nova civilització

 

Fa uns dies els nens i les nenes de Salvador Millet vam anar a visitar el museu egipci de Barcelona. Arrel d'això, vam voler investigar i situar a aquesta civilització a la nostra línia del temps.
Primer de tot, vam fer un repàs de les diferents etapes de la història per poder situar cronològicament els egipcis. Ens vam adonar que la civilització egípcia va estar present cap als últims cent anys de la prehistòria però que va ser durant l'edat antiga quan realment es van establir les bases d'aquesta societat. Així doncs, vam calcular on els situaríem concretament tenint en compte l'escala que havíem utilitzat anteriorment per situar les diferents etapes: a la nostra línia del temps un metre equival a mil anys.

La nostra línia del temps
A continuació, com que el nostre centre d'interès és l'alimentació, ens vam posar a cercar informació en diferents llibres i als ipads sobre l'alimentació dels egipcis per conèixer els seus costums i saber què menjaven tot comparant la seva dieta amb la nostra.

Fem recerca
Finalment, vam fer un text lliure per grups a la llibreta d'associació en què exposàvem tot el que havíem après amb aquesta investigació i dibuixàvem individualment la nostra línia del temps a la llibreta. Per fer-ho hem utilitzat una nova escala: un quadradet equival a cent anys.
Paral·lelament, un company ens va portar una piràmide egípcia per observar-la i ara ens estem iniciant en el món de la geometria. De moment hem observat que aquesta figura geomètrica té quatre cares triangulars i una base quadrada. Hem après que es tracta d'un poliedre, ja que és una figura amb volum. També hem descobert què són els angles i ara estem aprenent a mesurar-los amb el transportador.

Fem un dibuix d'observació
Estem molt engrescats coneixent cada vegada més coses sobre l'Antic Egipte!
30 d'octubre 2019