Escola Decroly de Barcelona - Observem el Rex

 

La setmana passada la Meritxell va arribar a l’escola molt ben acompanyada amb el seu gos Rex que és un gosset molt bo, alegre i carinyós. Té 15 anys, molts més que nosaltres, li costava caminar i ha alguns nens els va recordar a la castanyera.
Es va quedar una estona a la nostra classe per observar-lo i vam aprendre moltes d’ell.
El Rex ens va rebre amb molta alegria i no va parar de moure la cua en tot moment. Nosaltres tenim cua? Vam aprofitar per el joc del mocador que consisteix en que uns nens portin un mocador imitant una cua i els altres han d’aconseguir treure-la.
Es va portar tant bé i va estat tant tranquil que el vam poder acariciar i mirar de ben a prop : vam veure les quatre potes, els dos ulls, els coixinets dels peus, les dues orelles, etc.
Vam veure que és un animal de pèl com l’hàmster de Valérie Decordes però el té més finet, llarg i suau. On tenim pèl nosaltres ? Per què ens serveix? Vam descobrir que el pèl ens avisa quan fa fred i també ens protegeix.
Quina boca més gran! Perquè té aquestes dents tan grosses? Vam posar trossets de pa pel terra i així vam poder observar com feia servir el musell per trobar-los i vam escoltar com amb les seves grans dents els esmicolava per empassar-los.
També vam veure que la seva corretja era tan llarga com nosaltres i vam aprofitar per passejar-lo per la classe.
Com ja estava cansat el vam acomiadar i vam fer un dibuix per tenir un record d’ell. Un cop va marxar vam estar parlant de la importància de cuidar i estimar als animals que ens envolten.
Moltes gràcies a la família Pagès Riu.
26 de novembre 2019