Escola Decroly de Barcelona - Observem un barret tailandès

 

L’Olivia ens ha portat un barret de Tailàndia. Hem buscat a la nostra bola del món on està i hem vist que pertany al continent d’Àsia. A més, l'Olivia ens ha explicat que aquest tipus de barret el fan servir els pagesos que treballen hores i hores al camp per protegir-se del sol i que està fet amb l’espiga de l'arròs.
Com que el nostre centre d’interès és l’alimentació, hem investigat sobre la cuina tailandesa i hem descobert que l’ingredient principal d’aquesta és l’arròs. Per cuinar també utilitzen sovint els fideus, el pollastre i el porc i condimenten els seus plats amb espècies com el curri i el coriandre. En aquest país és costum comprar el dinar a les paradetes que podem trobar als carrers.
Tot seguit, hem fet el dibuix d’observació a escala, ja que les mesures eren superiors a les de la nostra llibreta. Per fer-ho, hem utilitzat el compàs i hem mesurat el perímetre, el diàmetre i el radi. Gràcies a aquesta observació hem après a mesurar una circumferència i hem descobert que el radi mesura justament la meitat que el diàmetre.

22 de gener 2020