Escola Decroly de Barcelona - Observem un esquelet

 

A la classe de Valérie Decordes, en Cassim ens ha portat una sorpresa on hi havia un esquelet d’una sèpia. Què és un esquelet? Per què serveix?
Les nostres ganes de saber i de conèixer moltes més coses dels ossos ens ha fet descobrir l’esquelet que tenen els infants més grans de l’escola.
Hem observat i hem après el nom dels ossos més importants del nostres cos i la seva funció. Com per exemple que les costelles protegeixen els pulmons. Hem volgut saber quantes costelles tenim i hem comptat fins a 11! També hem descobert els ossos del dits i ens hem adonat que són molt primets. Hem intentat palpejar i buscar els ossos en el nostre cos i hi ha alguns que són molt difícils de trobar i notar.
Al finalitzar l’observació hem fet el dibuix de l’esquelet i hem jugat i experimentat amb ossos d’animals per comprovar si són més grans o més gruixuts que els nostres.
Per acabar l’activitat hem fet un treball en equip que ens ha agradat moltíssim! En grups hem construït un esquelet amb plastilina. Us convidem a que passeu per la nostra classe i observeu com ens han quedat!

13 de febrer 2020