Escola Decroly de Barcelona - Observem una dent de tauró

 

Aquesta setmana el Pedro ens ha portat una dent de tauró de grans dents, també conegut com megalodon, per observar. Ens ha explicat que els megadolons eren uns taurons gegants que van viure fa més de tres milions d’anys, per tant, suposem que aquest deu ser un animal prehistòric.

Observem la realitat
També hem descobert que aquest va ser el peix carnívor més gros de la història. Ens hem interessat per la seva alimentació i hem descobert que caçava balenes i taurons més petits, entre altres animals marins.
Primer hem observat la dent i l’hem mesurat amb el regle. Hem vist que mesura 26 x 26,5 x 19 cm i ens hem adonat que té forma triangular però que tots els seus costats mesuren diferent. A partir d’aquí, hem après que hi ha diferents tipus de triangles segons els seus costats: el triangle equilàter, que té tots els costats iguals; el triangle isòsceles, que té dos costats iguals; i el triangle escalè, que té tots els costats diferents.

Fem el dibuix d'observació
A continuació, l’hem pesat amb una balança i hem vist que pesava 1 quilo 400 grams. Com que ja sabem fer canvis de mesura, hem convertit aquest pes a mil·ligrams i ens han sortit 1.400 mg.
Per últim, després de consultar diferents llibres, hem llegit que els megalodons poden arribar a mesurar entre 17 i 21 metres de longitud. Així doncs, hem mesurat amb els nostres metres la llargada de la nostra classe i hem vist que mesura 7,5 metres, per tant, hem calculat que un megalodón faria unes 3 vegades la llargada de l’aula de Salvador Millet.

Busquem informació

Fem hipòtesis i les comprovem
Arran d’aquesta observació, ens hem interessat per les diferents formes de les dents i creiem que poden variar segons la seva funció i alimentació. En els pròxims dies investigarem si les nostres hipòtesis són certes...
13 de novembre 2019