Escola Decroly de Barcelona - Observem una Pitó i una Boa

 

Gràcies al pare de la Jimena i de la Xilda, el passat divendres dia 3 de Juny els nens de Jardí d’Infants vam tenir la sort de poder observar dues serps, una Pitó i una Boa. Ens vam dividir en dos grups. El primer grup estava format pels alumnes de Lola Anglada i Valérie Decordes i van conèixer i aprendre coses sobre la Pitó. El José ens va explicar moltes coses com que les serps són rèptils i tenen unes dents corbades, també va dir que són animals vertebrats perquè tenen esquelet i estan coberts d'escates com els peixos i que el sentit del tacte el tenen a través de la llengua.
El següent grup estava format pels alumnes més petits de l’Escola: Anna Rubiés i Margarida Muset.
El José ens va ensenyar una Boa. Era llarga i s’enroscava al voltant del seu braç, era de color marró i amb dibuixos negres i quan li tocava el sol brillaven els colors de l’Arc de Sant Martí a la seva pell.
Li vam fer preguntes per saber més coses sobre les serps. Volíem saber què menjaven, on vivien, com es desplaçaven... Ens va explicar que mengen rates i ratolins vius, que la Boa és de la selva de l’Amazones i que es desplacen arrossegant-se ja que no tenen cames. Una cosa que ens van sobtar i que no sabíem és que les serps no escolten perquè son sordes. Per últim, els nens que van voler van poder tocar-la, tot comprovant que la seva pell era molt llisa i suau.

8 de juny 2016