Escola Decroly de Barcelona - Per carnaval tot s'hi val!

 

La festa de Carnestoltes es sinònim de gresca i xerinola. És per això que dimecres de la setmana de Carnestoltes, els nens i nenes d’Anna Rubiés van posar en joc els seus dots artístics al ritme de la música i la pintura. Una proposta que va donar pas a la creació i exploració tant dels colors, com del moviment general pel propi cos. I es que si alguna cosa caracteritza a aquests infants és el goig cap a les arts. De manera que, combinar la música i la plàstica, va esdevenir una experiència rica tant en sensacions com en aprenentatges, un moment per a trobar-se amb un mateix. I és que les arts són el llenguatge comunicatiu universal, per excel·lència.
Una proposta que també requeria tenir en compte als companys i companyes: mostrar respecte cap a les seves produccions, així com cap als seus ritmes de creació i al seu espai de treball.
Però, sobretot, va esdevenir un moment ric en la trobada amb l’altre: trobada dins el mateix espai físic a l’aula, on els infants es movien lliurement; trobada en el mural, on compartien i elaboraven creacions de manera conjunta; com també trobada en l’espai dels materials, on intercanviaven pinzells, descobrien colors, compartien combinacions, etc.

15 de març 2017