Escola Decroly de Barcelona - Primera trobada de la comissió sostenible

 

Aquest curs 2019-2020 i dins del projecte triennal d’Escoles+Sostenibles, ens hem proposat que els i les alumnes de l’escola Decroly tinguin un paper més protagonista en les decisions sobre sostenibilitat a l'escola.
Per tal d'aconseguir-ho, a partir d'ara un representant de cada classe de primària formarà part de la comissió sostenible, que es reuneix setmanalment. A més, s'ha inclòs en l'ordre del dia de l'assemblea general un punt sobre sostenibilitat. Com sabeu, a l'escola celebrem una assemblea general cada tres setmanes, on ens reunim tots els nens i nenes de quart a sisè, a més d'un representant de les classes de primer, segon i tercer i un grup de mestres i direcció.

Els nens i les nenes de la comissió sostenible tenen la missió de recollir les propostes de cada una de les seves classes i portar-les a l'assemblea. Les idees de cada classe es debatran a la comissió i es posaran en marxa aquelles accions que siguin més adients.
Com que es tracta d'un càrrec, els nens que formen part de la comissió sostenible aniran canviant cada tres setmanes, ja que després de cada assemblea hi ha canvi de càrrecs.
El passat 14 d’octubre la comissió de sostenibilitat es va reunir per primera vegada i va parlar dels neguits i les propostes que havien sorgit de l’assemblea:
-Aprofitar la llum solar i per tant no obrir els llums quan no sigui necessari.
-Gestió de residus: les papereres del pati estan molt plenes i també hi ha brutícia al terra.
-Es podria eliminar el plàstic del berenar.
-Les aixetes deixen anar massa aigua.
-Volem contenidors grocs al pati.

Després de mantenir una conversa, vam assumir els següents acords, al voltant de les propostes:

-Vindrà un tècnic de l’ajuntament per fer un estudi de les necessitats de papereres i ens donaran les que creguin oportunes.
-Farem cartells per a les aixetes i els interruptors per indicar que cal que estalviem aigua i energia.
-Hem parlat amb les cuineres i a partir d’ara no embolicaran en plàstic els berenars vegetarians, sinó que els posaran sense cap embolcall.
-Els alumnes de quart s'encarregaran de fer un estudi sobre les papereres del pati (Embolcalls+Sostenibles).

Finalment, només ens va quedar triar un nom per a la comissió. Després de fer una pluja d’idees, vam posar-nos d’acord: serem els ECOGUARDIANS i farem ECOMISSIONS!

Ecoguardians, per una escola encara més sostenible!

31 d'octubre 2019