Escola Decroly de Barcelona - Primera Trobada d'intercanvi d'experiències pedagògiques decrolianes

 

Com ja els vam fer saber el passat mes de setembre els mestres de l'escola vam participar en la primera Trobada d'intercanvi d'experiències pedagògiques decrolianes.
El divendres al vespre vam poder assistir a una conferència del Senyor Sylvain Wagnon dirigida a tots els mestres de les diferents escoles que imparteixen mètode Decroly. Vam ser uns 140 mestres de 7 escoles diferents.
La jornada de dissabte estava dividida en 3 sessions. Cada sessió estava composada de 6 o 8 tallers. Cada mestre havia de triar un taller per cada una de les sessions, per tant al finalitzar el dia cada mestre havia fet 3 tallers.
Els tallers eren de temàtiques ben diferents, càlcul, observació, teatre, etc. També es podia triar des de tallers dirigits a alumnes de jardí d'infants fins a secundària.
La nostra escola va protagonitzar dos tallers, un en la primera sessió sobre les conferències i el càrrec de notícies a càrrec del professor Francesc i la senyoreta Cristina i l'altre sobre com treballar la mesura a Jardí d'Infants a través d'una necessitat que sorgeix a la classe, a càrrec de la senyoreta Alba i la senyoreta Anna. Els dos tallers van tenir molta assistència de mestres, creant diàleg i discussió sobre el tema.
Per acabar la jornada de dissabte, tots els mestres van assistir a una conferència final del senyor Sylvain Wagnon, on es van exposar les diferents conclusions en que s'havien arribat al llarg de tota la jornada.
Va ser una experiència enriquidora per a tots els mestres assistents, ja que era la primera vegada que es duia a terme una activitat com aquesta amb presència de totes les escoles que utilitzen mètode Decroly. Vam poder conèixer de més a prop la realitat del mètode en altres escoles que no coneixíem i vam poder gaudir de converses pedagògiques molt interessant que han ens han portat el debat a la nostra escola.
Ara esperem ansiosos la trobada de l'any que ve.
25 d'octubre 2016