Escola Decroly de Barcelona - Quants arbres hem salvat a l'escola?

 

Un nen de la classe de Millet va portar a la classe un paper fet amb excrements d’elefant i, com que ens vam mostrar força motivats per aquest tema, vam buscar informació a casa sobre com podíem fer nosaltres mateixos paper a l’escola. Després, entre tots vam portar els materials necessaris i vam crear el nostre propi paper a partir de restes de paper utilitzat.
A continuació, vam realitzar una investigació sobre el paper reciclat de l’escola, amb l’objectiu d’esbrinar quants arbres hem salvat aquest curs comprant paper reciclat. Vam preparar unes preguntes per a la Romina, ja que és l’encarregada de fer les comandes de material per a l’escola. Així, ens vam assabentar que les llibretes DIN-A4 dels cicles mitjà i superior, les llibretes DIN-A3, les agendes de primària i els fulls que fem servir són fets de paper reciclat.
També vam buscar informació amb les tablets i vam trobar que es necessiten 17 arbres per fer 1.000kg de paper no reciclat. D’aquesta manera, ens vam adonar que per trobar la solució al nostre repte, havíem de pesar les llibretes, les agendes i els fulls. Així mateix, vam preguntar a les classes quants alumnes són i quantes llibretes té cadascú de cada tipus.
Amb totes aquestes dades vam fer els càlculs pertinents per tal d’esbrinar quants quilograms de paper reciclat farem servir aquest curs i vam arribar a la conclusió que HEM SALVAT 20 ARBRES!!!
Vam estar tan contents i satisfets amb aquesta troballa, que com a bons científics, hem volgut comunicar la notícia a tota l’escola. Per fer-ho se'ns han acudit diferents canals de comunicació: passar per les classes, incloure-ho a la propera assemblea, explicar-ho a les notícies de l’hora de dinar, mitjançant un cartell, per mail, per Instagram i escrivint un article a la web de l’escola.
Ens agradaria poder contagiar-vos el nostre entusiasme i animar-vos a tenir cura dels nostres boscos fent servir paper reciclat.
21 de novembre 2019