Escola Decroly de Barcelona - Rebem la visita d'un meteoròleg

 

L’altre dia va venir a l’escola l’Albert, un meteoròleg de l’Observatori Pujalt on s'investiga i s'observa el temps amb l’ajuda de la tecnologia.

Ens va fer un taller de meteorologia i vam poder observar diferents instruments de mesura i observació de les intempèries.
També vam aprendre a consultar des de l’ordinador el temps que fa a qualsevol part del món. L’Amit tenia curiositat per saber quin temps feia aquell mateix dia a Israel, així doncs, gràcies al Meteosat de Tel Aviv vam poder esbrinar-ho.
Seguidament vam fer de meteoròlegs per un dia! Vam pujar a la terrassa de l’Ermitage per observar el temps i completar una taula sobre les seves característiques.
Un cop allà ens vam fixar d’on venia el vent, per saber-ho tan sols vam haver de tancar els ulls i sentir com ens bufava a la cara; vam arribar a la conclusió que venia del Nord. Com a classe hem estudiat els punts cardinals i la Rosa dels vents, l’Oriol ens va recordar que el vent del Nord s’anomena Tramuntana.
Més tard, vam anar cap a la nostra classe i vam fer una pila d’experiments per entendre millor tot el que ens havia explicat l’Albert sobre el temps. A continuació us deixem un tastet d’alguns d’aquests experiments:

- Experiments de la força de l'aire
Experiments sobre la bomba de buit

21 de gener 2018