Escola Decroly de Barcelona - Recollida d'arròs pel Banc dels Aliments

 

Des de la nostra escola treballem la sensibilització i la importància d’aprendre a compartir i d’ajudar-nos els uns als altres. Des de fa tres anys l’escola col•labora amb la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona (http://www.bancdelsaliments.org/) realitzant una recollida d’aliments dins l’assignatura de Ciutadania.

Els alumnes de sisè (Mn. Bosch) són els encarregats i responsables de dur-la a terme. La seva tasca és la de motivar i engrescar els alumnes de tota l’escola a portar molts quilos de menjar durant sis setmanes. S’organitzen per grups de dos o tres nens i s’encarreguen d’una de les classes de l’escola. Cada grup crea un cartell per a la seva classe, per tal que els alumnes puguin marcar els quilos d’arròs que van portant. Un o dos dies a la setmana passen per les classes per recollir els paquets de menjar i fer un seguiment dels quilos que es van recollint,
Descarregar arxiu
Passades aquestes setmanes els alumnes van al Banc dels Aliments de Barcelona a portar tots els quilos de menjar recollits. Un cop allà són rebuts per dos voluntaris, qui els hi explicaran com funciona i com s’organitza l’arribada de menjar. A continuació ajuden als voluntaris a realitzar les diferents tasques com endreçar caixes, etiquetar, empaquetar... És una gran experiència!
Any rere any, l’escola ha anat incrementat el nombre de quilos de menjar recollits. Durant el curs 2010-11 es van recollir 483 Kg de pasta i durant el curs 2011-12 es van recollir 517 kg de llenties. Aquest curs s’ha recollit un total de 624 Kg d’arròs.

Volem agrair la col•laboració de les famílies i membres de l’escola. Sense la seva ajuda no ho hauríem aconseguit!

Diploma acreditatiu

Moltes Gràcies!
16 de maig 2013