Escola Decroly de Barcelona - Sembla una rajola!

 

El Ciro ens va portar una sorpresa molt especial. Tenia forma de rectangle, pesava, es podia menjar, ho va comprar al supermercat i segons l'Andreu semblava una rajola!!
Alguns nens no sabien què era una rajola i l'Andreu els ho va explicar. Vam buscar per la classe totes les rajoles que vam trobar a la paret i al terra. Vam parlar de la forma que tenien, quadrades i rectangulars; tots vam explicar a quin lloc de casa seva hi ha rajoles.
Tornant a la sorpresa, vam aconseguir endevinar-la quan la vam olorar, feia olor de xocolata!!!
Doncs si! El Ciro ens havia portat dues rajoles de xocolata que ens van servir per treballar un munt de coses, com ara les figures geomètriques reconstruint la rajola rectangular amb petites rajoles quadrades que tenim a la classe. Això ens va servir per fixar-nos bé a l'hora de fer el dibuix d'observació intentant fer la forma rectangular i els quadrats petits de cada presa de xocolata. Així que també vam treballar el traç intencionat.
Per altra banda la vam tastar i vam intentar associar el gust als altres que ja havíem treballat: quin gust té la xocolata, és salada com les pipes? Àcida com la llimona? Dolça com la mel? Amarga com el cafè? No va ser fàcil decidir quin gust tenia la xocolata negra del Ciro, però amb el que sí que van estar d'acord, va ser amb que estava boníssima!
Per acabar, també vam treballar el pas de l'estat sòlid al líquid ja que la vam desfer i vam pintar amb la xocolata com si es tractés de pintura marró. Alguns nens van aprofitar per treballar el traç de manera espontània amb la punta del pinzell i d'altres es van llepar els dits alguna que altra vegada. Quina bona olor que feia la classe de xocolata tot aproximant-se la pasqua!!!
19 d'abril 2017