Escola Decroly de Barcelona - Sortida al Mercadona

 

Hem anat al Mercadona perquè creiem que és molt important saber expressar-nos amb correcció i educació aprenent a distingir quines paraules utilitzem pels diferents tipus d’emissors. No és el mateix parlar a un company, que ha una mestra o a un desconegut.

Uns dies abans de fer la sortida cada classe, tot fent un diàleg, ha pensat en el què hem de dir quan arribem a un lloc, per exemple: Bon dia!
Com hem de demanar o preguntar les coses tot demanant-ho si us plau i donant les gràcies i també com ens hem d’acomiadar quan marxem. També hem preparat unes preguntes que volem fer al supermercat com per exemple:

- Que em podria dir on està la peixateria si us plau?
- Que em podria dir on està el paper de vàter si us plau?
- Perdoni, que em podria dir quant val el llom si us plau?
- Disculpi, que em podria dir qui és l’últim si us plau?
També hem fet unes petites representacions fent de venedors i de compradors per practicar com ens hem de dirigir quan estiguem en la situació real.
Un cop allà hem pogut fer les preguntes que volíem i ens hem passejat per tots els passadissos tot fixant-nos en que els productes estan classificats d’una manera concreta i no pel seu envàs. Els nens de Valérie hem comprat uns bastonets per esmorzar i uns sobres de gelatina en pols què han demanat els nens per fer-la a la classe i ho hem anat a pagar a la caixa.
Els nens de Lola Anglada ens hem fixat en com distribuïen els diferents tipus d’aliment, perquè uns van a la nevera, quina és la temperatura, el tipus d’il•luminació de cada passadís i hem observat tots els altres productes que no són aliments: cosmètics,sabons, etc. El més interessant va ser poder veure que les persones adultes a vegades també obliden demanar les coses, i com canvia quan una persona demana si us plau.
Com que ens ha agradat tant la sortida hem pensat en fer un supermercat a l’escola i hem anat portant capses i envasos de diferents menjars i productes tot classificant-los per begudes, productes cosmètics, llet, cereals i galetes ...
També hem fet un mural per ambientar el supermercat i unes monedes per poder pagar quan anem a comprar.

27 de febrer 2013