Escola Decroly de Barcelona - Taller de sketching

 

Per primer cop enguany es van realitzar tallers durant les vacances de Nadal. La participació estava oberta tant a alumnes de l’'escola com a altres amics o interessats d'altres centres, i ens ha permès gaudir fent activitats amb grups de nens i nenes de diferents edats.

Al taller de sketching vam trobar-nos 12 artistes d’Infantil i Primària amb ganes de dibuixar i saber què era això de sketching. Vam triar el paper i, amb la quantitat de fulls que cadascú volia dibuixar, vam començar a buscar aquells detalls de l’aula o el pati de l’'escola que més ens agradaven per dibuixar-los amb diferents tècniques que ens agradaven o provàvem per primer cop. Es van fer dibuixos amb línies fines, amb retoladors, amb diferents ceres, i molts van usar les aquarel•les o els llapis aquarel•lables.

Era com fer un petit viatge en el qual, en lloc de fer fotos, fèiem apunts dels racons que ens agradaven, dels amics, de coses en les que no ens havíem fixat i que atreien la nostra atenció. Per sort va fer un dia esplèndid i no feia gens de fred. Al llarg de les 4 hores cadascú avançava al seu ritme, també vam fer pauses per esmorzar, jugar i descansar.

Tots els petits artistes van acabar el que s’'havien proposat, i un cop acabats tots els dibuixos vam enquadernar-los cosint el plec de papers per emportar-nos el nostre primer sketchbook (llibre d’'apunts)!

7 de febrer 2018