Escola Decroly de Barcelona - Taller dels refugiats

 

Coincidint amb la setmana solidària on vam fer una recollida de roba d’hivern per als nens refugiats de Síria, a les classes de Llengua Castellana vam realitzar uns tallers sobre els refugiats.
Els alumnes de les classes de Sant Francesc, Millet i Mn. Bosch van visionar el reportatge “Especial refugiats”, emès l’any passat pel programa del Super3, Infok. Després cada classe va realitzar una activitat diferent.
Els alumnes de tercer es van centrar més en els tres nens protagonistes del reportatge. Van pensar con es devien sentir: com se sentirien ells si els passés el mateix, que en pensaven de la seva situació, què trobarien a faltar... I alguns nens els van voler escriure una carta.
La classe de Millet va comparar dues fotografies de refugiats, una dels refugiats de la guerra civil de Síria i l’altra de la guerra civil espanyola. Es van adonar que tot i que les dues fotografies els separava 80 anys i eren de països diferents, en totes dues hi havia nens patint, tristos i amb por.
Els alumnes de sisè van realitzar uns murals que expliquen la problemàtica dels refugiats.
La classe de L’Ermitage va visionar la pel·lícula “Carta a Sasha”, un curt que descriu molt bé la problemàtica dels refugiats sahrauís. Després cada alumne “va escriure” una carta a la protagonista de la pel·lícula.
Amb totes aquestes activitats els alumnes van poder conèixer una mica millor la problemàtica dels refugiats.
4 de novembre 2016