Escola Decroly de Barcelona - Tècniques de relaxació

 

Durant el mes d’octubre, els nens i nenes d’infantil hem tornat a engegar el projecte dels tallers. Un projecte que portem a terme des del curs passat amb el qual els infants de l’escola estan entusiasmats i gaudeixen molt dels diferents ambients.
Totes les sessions són pensades perquè els infants puguin desenvolupar la seva creativitat i la seva imaginació a les aules. Cada dimecres els nens i nenes es reuneixen amb altres alumnes de totes les aules d’infantil.
El taller de relaxació està pensat per promoure el benestar i millorar la capacitat d’atenció dels infants. Poc a poc, han d’anar aprenent que hi ha moments més motrius i engrescadors mentre que hi ha altres activitats que requereixen més tranquil·litat i calma. Fent ús de tècniques de relaxació per millorar i promoure espais i moments on es generi un clima de pau i tranquil·litat.
Tots en rotllana comencem explicant un conte. Seguidament presentem diferents materials naturals (pedres, petxines, fulles) on els infants durant la primera sessió han de confeccionar tots junts una composició amb tots aquets estris naturals. A la segona sessió els infants han de crear individualment uns mandales amb el material que han pogut manipular la setmana anterior. També gaudim d’una estona per poder fer dibuixos amb aquarel·les.
El taller finalitza amb una sessió de massatge amb plomes i danses fent ús d’unes teles lleugeres i suaus a ritme d’una melodia bonica que convida a realitzar moviments pausats i tranquils.

28 d'octubre 2019