Escola Decroly de Barcelona - Temps de Terra

 

La classe de Ferrière ha participat en una de les sortides que organitza el Comerç i les Escoles. (http://comerciescoles.bcn.cat/)

El 15 de gener vam visitar la botiga Temps de Terra, una botiga de fruites i verdures. Vam anar caminant, ja que està molt a prop de l´escola. Quan vam arribar ens va rebre el Xiscu.

Abans de veure la botiga vam veure un camió que descarregava la verdura i la fruita. El Xiscu ens va explicar que els productes naturals que ells venen a la botiga provenen de la seva finca de les terres de l’Ebre.

Ens va explicar que el funcionament de la seva finca és un cicle tancat. Els nens van preguntar què volia dir i ell molt amablement ens ho va haver d’explicar; a la finca ells sembren les llavors a la terra, les cullen, les duen a la botiga per poder-les vendre o per utilitzar-les per fer el menjar que després venen. Les restes de menjar les porten de nou a la finca i les utilitzen d’aliment pels seus animals que tenen o per fer el fem. Així, tot comença i finalitza a la terra. Això és el que significa un cicle tancat.
Ens va ensenyar la botiga i ens va dir que ells només venen fruites i verdures de temporada. Per això, vam poder veure i observar: bledes, carxofes, calçots, porros, coliflor, cols de Brussel•les, mandarines, taronges i codonys, fins i tot vam poder provar les mandarines.
A continuació, ens van oferir un petit tast. Ens van oferir col llombarda amb mongetes, pa amb sobrassada, pa amb tomàquet, pastissets de l’Ebre, suc de préssec i suc de nectarina. Estava tot boníssim!

Abans de marxar ens van donar una bossa plena de mandarines. Els hi vam donar les gràcies i alguns nens van dir que hi tornarien amb la seva família.

Després de la visita, a l’escola vam continuar amb l’observació directa de les fruites i verdures. Els nens van portar de casa moltes fruites i verdures de temporada. Les vam observar, pesar, classificar, dibuixar i modelar.Cada nen va fer un text lliure de la sortida i conjuntament vam fer-ne un per a la llibreta d’observació-associació.
24 de febrer 2014