Escola Decroly de Barcelona - Tens un llibre de...?

 

Aquesta és una de les preguntes que més ens fan a les bibliotecàries: Tens un llibre de por? O de misteri? O de riure?
Els llibres de la nostra biblioteca estan classificats en llibres per descobrir i llibres per gaudir, i aquests últims estan separats per cicles (gomet blau per al cicle inicial, gomet vermell per al cicle mitjà i gomet verd per al cicle superior). D’aquesta manera, els alumnes lliurement poden triar el llibre més adequat a la seva edat. Però quan volen un llibre d'una temàtica concreta, no saben on trobar-lo. Per això vam decidir crear unes enganxines per als llibres, classificant-los segons diferents gèneres: aventures, misteri, humor, por, història, diari, viatges, ciència ficció...
Les bibliotecàries són les encarregades de buscar el dibuix que representa cadascun dels gèneres, els imprimeixen i els enganxen al llibres corresponents. Per poder fer-ho, primer classifiquen els llibres que ja s'han llegit i també demanen ajuda als seus companys per conèixer la temàtica dels llibres que no coneixen.
També han creat un cartell per a la biblioteca i l'han penjat a un lloc ben visible a mode de llegenda, i així podem conèixer a quina categoria correspon cada dibuix.
Quin llibre vols llegir?
Bones lectures!
9 de juny 2017