Escola Decroly de Barcelona - Treballem els números i la situació espacial!

 

Després de les vacances de Nadal estem continuant amb el treball dels números i la situació en l’espai. Ens hem adonat que conèixer els números i saber comptar és molt important per resoldre jocs i reptes que se’ns proposen com ara descobrir el resultat de sumes o restes, inventar sumes o restes nosaltres mateixos, mesurar el cercle que fa una taula del menjador amb els nostres pams o mesurar quanta aigua cap en recipients que ens han donat.
Alhora els necessitem per situar-nos en el temps amb el calendari. Quan serà la festa de Carnaval i el dia de l’excursió al mas Casablanca? Quants dies falten per acabar el mes? I els nostres aniversaris?
Els jocs de situació espacial ens ajuden a tenir més seguretat per saber moure’ns per l’espai i, sobretot, per aprendre a llegir i escriure molt bé sense problemes.
Tot jugant ens adonem alhora què vol dir treballar en petit grup: ajudar-se davant dels errors, donar-se oportunitats, prendre decisions, dialogar i arribar a acords. De vegades no ens és fàcil, però ho anem aconseguint de mica en mica!!
11 de febrer