Escola Decroly de Barcelona - Un món sensorial

 

Com ens comuniquem amb els altres mitjançant el nostre cos? Som conscients de les possibilitats que té? Els nens i nenes de Lola Anglada experimenten una sessió on es potencien els diferents sentits amb l’objectiu que coneguin les parts del cos i les sensacions que provoquen en elles els estímuls externs.
Es prepara una dinàmica on es convida a la majoria a estirar-se a terra tancant els ulls mentre els altres van caminant per l’aula amb materials sonors (una campana, sonalls, un tambor, cartró ondulat…) i també altres materials per despertar el sentit del tacte (pluges seques fetes amb cintes, llana, cordons, paper transparent; plomes; mocadors…) L’activitat té una durada d’uns 15 minuts i després ens trobem tots per exposar les sensacions què hem tingut i si ens ha agradat o no aquesta estona.
Després d’haver compartit les opinions de cadascú decidim preparar una sessió pels nens de Margarida Muset i Anna Rubiés, per tal que visquin una experiència rica a partir d’un ambient acollidor que possibilita el desenvolupament de les relacions humanes i genera vincles. L’espai es distribueix en diferents zones, totes elles amb la intenció de provocar diferents reaccions: per una banda el moviment conscient i per l’altra, considerar el cos com a comunicador.

28 de febrer 2017