Escola Decroly de Barcelona - Visita al centre de manufactures d'aliments Tobella-Boltà

 

Els alumnes de Cicle Superior han visitat un centre de manufactures d'aliments, on es treballa amb productes derivats del pollastre.
Al arribar, ens han repartit una bata, barret i peücs per mantenir una bona higiene.
En primer lloc, l’Eduard, un dels caps de l'empresa, ens ha explicat que són una empresa familiar des de fa uns 40 anys. Ens han comentat que es dediquen a la venta d’aviram produït exclusivament a Catalunya ; ens han ensenyat diferents tipus d’aus: pollastre groc, pollastre picantó (petit), pollastre de pagès, gallines...
També ens han dit que crien pollastres ecològics i que estan en llibertat. L’Eduard ens en ha ensenyat un i era molt gran i amb plomes negres. Es diu de pota negre, té cinc puntes a la cresta i està criat en quatre mesos i mig.
Hem pogut comparar ous de gallina, codorniu... i ens han dit que la gallina cova els ous durant 21 dies.
Les aus els arriben ja mortes de l’escorxador i uns veterinaris s’encarreguen que els aliments i les instal•lacions estiguin en bon estat.
Reben pollastres cada dia i a la nit un grup de persones els preparen en una cadena on tallen 80 pollastres cada 18 minuts. Hem calculat que en una hora tallen 266’6 pollastres!
També preparen productes derivats com salsitxes, botifarres, hamburgueses...
Finalment els camions de repartiment, que són els encarregats de portar-ho als comerços, perquè tothom ho pugui comprar.
Ha estat una visita molt interessant.

6 de novembre 2013