Escola Decroly de Barcelona - Com hem fet aquesta web

 

L’equip que ha fet la nova web de l’escola està format per pares i mares del Decroly, en coordinació amb la direcció de l’escola. La creativitat i el disseny gràfic ha estat treballada per la Merche (mare de la Bruna Segarra) i la Clarissa (mare de Rita i Lara Batievsky). El programador ha estat l’Enric Gatell (pare de la Clàudia Gatell). Les fotografies de la taula i les classes són del Daniel Loewe.

Tot va començar fa un any, a partir de la iniciativa de la direcció de l'escola. La intenció era fer una web que parlés del Decroly no només amb paraules, sinó també en el seu aspecte i concepte, com s’hi navega i com s’actualitza.

Vam tenir la idea de fer una mena de tauló d’anuncis on poguéssim penjar fotos, missatges, objectes... ens agradava perquè ens recordava a les parets de les classes, que al llarg del curs es van omplint de cartolines amb conceptes i objectes del que estan treballant els nens.

La primera prova va ser sobre cartró

La Rita ens va ajudar amb la cal.ligrafia
El procés va passar per 18 esbossos on anàvem corregint la selecció i disposició dels objectes. Volíem que la web fos pràctica tant per a futurs pares, pares de l’escola i també per a docents o estudiants interessats en el Mètode Decroly. Finalment a la part de dalt han quedat les informacions principals i d’altra banda el visitant pot fer una passejada pels 10 quadres que mostren activitats recents o buscar continguts per temes a l’arxiu del blog.

Per fer la foto vàrem passar un dia a l’estudi del fotògraf Daniel Loewe. La cria de tortuga que es passejava per la taula és un préstec d’una amiga (la van haver de despertar un dia abans perquè estava hivernant).

La Merche montant la taula
Paral·lelament, l’Enric ha estat treballant en la programació del “site” i d’un gestor de continguts fàcil que fes possible que els nens i nenes de l’escola participin juntament amb els mestres a mantenir-la actualitzada.

Ara tenim una web que et convida a investigar i tocar, que té molt a veure amb la nostra idea de l’educació: aprendre mitjançant la curiositat i la vivència. Esperem que gaudiu utilitzant-la tant com hem gaudit fent-la!
5 de març 2013