Escola Decroly de Barcelona - Els cubs de la fantasia

 

Al final del primer trimestre, després d’haver treballat l’expressió corporal, la improvisació, la veu i l’expressió de sentiments, els nens i nenes de la classe de Sant Francesc van elaborar un joc Decroly de teatre perquè hi puguin jugar tots els alumnes de l’escola.
El procediment per a elaborar el joc va ser el següent:
En primer lloc van triar, per majoria, nou contes coneguts per tots: en Patufet, la Blancaneus, Hansel i Gretel, la Ventafocs, Sant Jordi, la Caputxeta vermella, Rapunzel, els Tres porquets i la Rínxols d’or.
El segon pas va ser extreure de cada conte els seus personatges, paisatges, accions i elements més característics. Seguidament, cadascú anava escollint els elements i personatges que més li agradaven i els il·lustraven molt acuradament. A mida que els acabaven, es penjaven a la pissarra fins completar tots els contes amb sis il·lustracions.
El pas següent va ser la creació de nou daus, és a dir, nou cubs geomètrics on hi van anar enganxant les seves il•lustracions. Sis dibuixos a cada cub, és a dir, un per cada cara. Els alumnes van decidir que cada dau tingués els dibuixos d’un sol conte. Un cop completades totes les cares, es van plastificar i muntar.

3 de juliol 2014