Escola Decroly de Barcelona - Hem fet un taller de meteorologia

 

El passat 19 de gener els alumnes de Sant Francesc (tercer de Primària) van realitzar un taller de meteorologia realitzat per l’Albert, un meteoròleg que treballa a l’Observatori de Pujalt.
A l’inici del taller ens va ensenyar i mostrar alguns dels aparells que s’utilitzen per mesurar el temps: un pluviòmetre, un penell, un anemòmetre, termòmetres, un baròmetre...
A continuació vam anar a la terrassa de la classe de cinquè a observar el temps. Necessitàvem veure el màxim de cel possible. Ens va ensenyar a mesurar la temperatura seca i de rosada. Per poder fer-ho és necessari que el termòmetre estigui en moviment, per això dos alumnes van estar durant dos minuts fent rodar els termòmetres, ja que per saber la temperatura exacta el termòmetre necessita corrent d’aire. També ens va ensenyar a buscar el percentatge d’humitat i a observar una mica millor els núvols.
També ens va fer experiments relacionats amb l’aire. Vam aprendre que tot i que l’aire no el veiem hi és i que exercita una força sobre els diferents elements o materials del nostre entorn. Ens va ensenyar:
- a girar un got ple d’aigua tapat amb un paper i girar-lo sense que cap gota s’escapés,
- a inflar un globus dins d’una ampolla d’aigua buida,
- a canviar “la mida” d’un globus dins d’una ampolla,
- a crear una gota d’aigua gran,
- a crear un núvol...
Va ser un taller fantàstic amb el que tots vam aprendre i ens ho vam passar molt bé!
25 de gener 2016