Escola Decroly de Barcelona - Voleu conèixer les educadores que composen el nostre equip de l’Espai Migdia?

 

Paula Sanchís
Soc la Paula Sanchis, monitora de migdia a càrrec de Margarida Muset i Anna Rubiés. La meva tasca consisteix a acompanyar i ajudar als infants a l'hora de dinar i fer la migdiada. Pot semblar quelcom simple i rutinari, però no ho és, els petits et sorprenen cada dia amb els seus comentaris o historietes mentre dinen.
De petita vaig anar a aquesta escola, i quan al maig de l'any passat em van proposar ser monitora de menjador no m'ho vaig pensar dues vegades, així que aquest és el meu segon any. Actualment estic en el segon any d'Educació Primària, i gràcies en part a la meva feina a l'escola amb infants petits, l'any que ve començaré simultàniament Educació Infantil.
Més enllà de l'àmbit educatiu, la meva gran passió són els esports, en especial el futbol. Des de ja fa anys jugo a un equip, i ara m'estic traient el títol d'entrenadora per poder gaudir de les dues coses que més m'agraden a la vegada, el futbol i els infants. Treballar en el Decroly m'ha permès créixer i aprendre de les professores que estan amb mi en el menjador, en especial de la Montse, mestra de Margarida Muset.

Laura Cirera
Hola! Soc la Laura Cirera, monitora de migdia a infantil. En l’estona de migdia, amb Valérie Decordes i Lola Anglada, gaudim de l’àpat, quan acabem de dinar juguem una estona, fem activitats tranquil·les i fem migdiada. Abans de descansar, llegim un conte o expliquem una història. Després ens relaxem i fem una pausa enmig de tantes activitats. Això ens ajuda a ser conscients de nosaltres mateixos i del nostre propi cos i moviment.
Actualment estic a l’últim any de Magisteri Infantil, per això també estic realitzant les pràctiques amb els nens i nenes de Valérie Decordes que m’ensenyen un munt.
Entrar a l’escola m’ha permès conèixer noves maneres d’aprendre i seguir estant envoltada d’infants. Aprecio especialment l’estil familiar i acollidor de l’escola, juntament amb el seu model pedagògic i l’entorn natural privilegiat.

migdia1
Laura Rivaud
Hola! Em dic Laura i soc una de les monitores de menjador de l'escola Decroly.
Estudio Educació Infantil a la universitat Blanquerna i és de les millors decisions que he pres, ser mestra és la meva vocació des de ben petita. M'encanta viatjar i estar amb la gent que estimo, sempre que puc intento buscar nous destins per explorar o diferents coses a fer amb la meva família i amics.
Vaig escollir treballar a Decroly perquè em sembla una escola molt familiar i amb una filosofia d'ensenyament molt interessant. El que més m'agrada de treballar aquí és l'equip tan maco que hem format les monitores i el bon ambient amb els mestres, i per descomptat, els nens i nenes encantadors que m'ajuden i m'ensenyen dia a dia!

Carlota Corominas
Soc la Carlota Corominas, monitora de migdia a l'Escola Decroly. Amb l’anglès com a llengua vehicular, les meves tasques principals són per una banda supervisar que els alumnes realitzin adequadament els seus càrrecs a infantil, i per l'altra, atendre el pati de primària fonamentant una bona dinàmica a les estones d'esbarjo proposant activitats educatives, divertides i estimulants; com per exemple el torneig d'esports que estem fent actualment, i en el que juntament amb la resta de monitores hem fet èmfasis per sobre de la competitivitat, en l'esportivitat i el joc en equip.
Fora l'escola sóc estudiant de 3r curs de psicologia i el meu objectiu és exercir professionalment en l'àmbit psicoeducatiu. Per la meva passió per a la música, els esports i qualsevol cosa que suposi energia i creativitat, penso que treballar en aquesta escola no ha pogut ser més idoni; des del primer moment em va cridar l’atenció la seva metodologia, la gran quantitat de propostes i projectes, l'ambient educatiu, les pràctiques pedagògiques, etc.
Probablement, a part de la relació amb els nens/es, el que més m'agrada és el repte que m'ha suposat apropar-me a la mètode Decroly, ja que és diferent del que coneixia fins ara i et brinda una autonomia que et permet créixer, aprendre i millorar cada dia.

Clàudia Bosch
Hola! Em dic Clàudia i sóc una integrant de l’equip de monitoratge de migdia. M’encarrego d’acompanyar l’hora de lleure del migdia al pati.
Sóc politòloga i estudio desenvolupament internacional, i a més també em dedico a donar classes d’anglès algunes tardes. Les meves estones lliures les omplo de moltes coses diferents! Però sobretot m’agrada la natura, la música, el teatre i cuidar dels meus.
Ara mateix em trobo en un moment de transició del món acadèmic al món laboral i de camí he parat pel Decroly. El projecte i la visió de l’escola em van atrapar des del primer dia, i m’encanta poder formar part del creixement personal i formació de caràcter que pren lloc a l’hora del patí dels petits, i alguns ja no tan petits, declorians. A més construïm un espai on l’anglès es normalitza i el fem més proper a nosaltres!

Sònia Reig
Soc la Sònia Reig, monitora de migdia a l'escola Decroly, on estic a càrrec dels dos torns del menjador de Pau Vila. El desenvolupament del menjador es duu a terme mitjançant la llengua anglesa, promovent així una escolta activa de la llengua estrangera, ajudant als alumnes a familiaritzar-s’hi de mica en mica, veient com a poc a poc s’animen a utilitzar aquesta llengua. Fomentant alhora hàbits alimentaris i valors a l’hora de dinar, amb l’ajuda de les mestresses.
El passat més de juny vaig acabar la carrera d’educació primària amb menció d’anglès a la Universitat Autònoma de Barcelona. I actualment, estic cursant en aquesta mateixa universitat el postgrau de CLIL orientat a l’ensenyament bilingüe, a poder impartir diferents assignatures en llengua anglesa. A més, treballo com a mestra d’anglès en una acadèmia durant les tardes.
Una de les coses que més m’agrada de la meva feina a l’espai de migdia és el vincle que es crea amb els infants. I com a mestra, considero que treballar en l’escola Decroly, m’està proporcionant una font d’aprenentatge molt gran, adquirint estratègies d’interacció amb els infants i permetent-me aprendre una nova metodologia d’ensenyament, veient com es treballa a l’escola.

5 de desembre 2018